Algemeen

test

08

okt 2014

Rouwgespreksgroep

Posted by / in Algemeen /

U hebt in uw nabije omgeving iemand verloren door overlijden. Iemand die u dierbaar was. Kort na het overlijden is er vaak nog wel gelegenheid om met familie en vrienden te praten over het gemis en de vele vragen die er zijn.
Maar na een tijdje wordt het vaak stiller. Misschien heeft u de behoefte om de stilte te doorbreken en te kunnen en te mogen spreken wat gekerfd staat in uw hart.
Rouwen heeft te maken met gehecht zijn aan iemand, van iemand houden. Die liefde gaat niet over door het overlijden van uw geliefden. Het zoeken, het dwalen, met je ziel onder de arm, herkennen vele rouwenden. Je weet niet waar je het zoeken moet. Je zou kunnen zeggen ‘liefde is de weg kwijt’.
‘Je moet het verwerken’.
Hoe doe je dat? Afval verwerk je, maar rouw niet. Het enige dat je in de loop van de tijd kunt doen met je verlies, is om dit te verweven in je leven. Het wordt een deel van je levensverhaal, een hoofdstuk dat je er niet bij had willen hebben en er toch onlosmakelijk bij is gaan horen.
Het rouwproces brengt allerlei gevoelens met zich mee zoals boosheid, verdriet en angst. Deze gevoelens worden niet altijd begrepen door uzelf of door uw omgeving. De ervaring leert dat mensen die dezelfde ervaring hebben gehad vaak veel steun hebben aan elkaar.
Vanuit begrafenisverzorging Kamsteeg wordt er in samenwerking met Rijma de Ruiter van verlies en herstel een regionale gesprekskring samengesteld met betrekking tot rouwverwerking na overlijden van een geliefd persoon. In deze gespreksgroep kan men delen en troost vinden om nieuwe moed te pakken.
Deze kring is bedoelt voor mensen die de eerste storm van emoties en vragen over zich heen hebben gekregen en die nu de behoefte hebben om deze ervaringen uit te wisselen en te ordenen. Doorgaans is dat een jaar na overlijden of langer geleden. Leeftijd speelt hierbij geen rol.
Het is voor de deelnemers belangrijk zich de vraag te stellen: ben ik in staat om in een kring bezig te zijn met dit onderwerp? Ben ik bereid te luisteren naar het verhaal van de ander. Heb ik daarvoor de ruimte?
Wat gaan we doen?
Er is ruimte, als u dat wilt, om uw verhaal te vertellen. We gaan het hebben over afscheid nemen, over rouwen, wat betekend dat voor mij, we werken met het bordspel ‘Alle sterren van de hemel’.
Het is een hele stap om u aan te melden omdat iedereen zijn of haar eigen verhaal heeft. Toch blijkt dat iedereen in het dagelijks leven vaak tegen dezelfde problemen aanloopt waarin u veel herkenning en erkenning zult vinden.

Er zullen vijf bijeenkomsten worden georganiseerd op diverse avonden, voor meer informatie neem dan contact op met Rijma de Ruiter : 0625463729

Kosten € 100,- inclusief materiaal, koffie / thee.
Minimale deelname vier maximaal zes deelnemers.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS